Nagyok a testépítők, de gyengék

Régebben még együtt pózoltak a testépítők az erőemelőkkel a színpadon és emelték a súlyokat. Ez azóta megváltozott. Ma már csak pózolás megy a stage-en. Ha megnézzük a pro buildereket akkor egyből rájöhetünk, hogy elég komoly súlyokkal dolgoznak. Csak nézz meg egy videót Jay Cutler-ről. Minél nagyobbak az izmaid, annál erősebb vagy, illetve minél erősebb vagy, annál nagyobb izmokat tudsz építeni. Persze, hozzáteszem, hogy az erőnövelő edzés az út, aminek köze sincs az osztott edzéstervez.

Ha abbahagyod az edzést, akkor zsírrá válik az izom

[​IMG]

Ez az egyik kijelentés, ami nagyon sokszor elhangzik, ha testépítésről van szó. Az izmok nem változnak át zsírrá és a zsír sem fog izommá alakulni. Két különböző szövete a testünknek. Ha a zsír át tudna változni izommá, mindenki Mr. Olympia lenne, aki túlsúlyos. Természetesen vannak testépítők, erőemelők, akik már abbahagyták a versenyzést, és így lelassul az anyagcseréjük. Ha persze nem csökkentik a kalóriabevitelt, akkor elkezd a test zsírt raktározni. Ha abbahagyod az edzést hosszabb időre, akkor mindenképpen fogsz izmot veszteni, és ha nem akarsz elhízni változtass az étrendeden.

A testépítőknek kötöttek az izmaik

Azok az emberek akik agy nélkül edzenek, azok általában kihagyják a nyújtást, vagy nagyon minimális időt szánnak rá. Rájuk szokták mondani, hogy a seggét sem tudja kitörölni. Minél jobb a rugalmassága egy izomnak, annál hatékonyabban tud működni, illetve annál jobb lesz a formája is. Nem csak a testépítők használnak súlyokat erő növeléshez. Atléták és más sportágak képviselői egyaránt alkalmaznak az erőnléti edzésben nehéz súlyokat. Ha azért nem mersz súlyzózni, mert félsz, hogy nem lesz rugalmas az izomzatod, akkor kezdj el rendszeresen nyújtani és ez tuti nem fog előfordulni.

Undorítóak a testépítők

Ez nem annyira mítosz, inkább csak egy vélemény. Igaz, hogy a hétköznapi emberek számára nem annyira vonzó, ha valaki nagyon izmos. De ugyanezt elmondhatjuk azokról is, akik túlsúlyosak. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy nem egy punnyadt, tunya testű embert akarnak látni a nők a magazinokon, vagy a kedvenc filmjeikben.