Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nőként is férfias hátam lesz a súlyzós edzéstől?

Pőcz Réka hát edzés

Sziasztok, én Pőcz Réka vagyok, ez pedig a Kell a test!, a mai nap vendégül hívtam egyik vendégemet, Nórit, hogy legyen a segítségemre. Ebben a részben a hátedzésről fogunk beszélgetni, illetve bemutatunk nektek pár rendkívül fejlesztő gyakorlatot.

Még mielőtt azonban belekezdenénk az edzésbe, szeretném bemutatni Nórit és pár szót említeni a közös munkánkról. Nóri némi túlsúllyal és cellulit problémával keresett fel másfél éve, amit azóta orvosoltunk. Személyre szabott étrend és egyénre szabott személyi edzés, illetve edzésterv segítségével érte el a számára áhított álomalakot, amit töretlenül tart. Tapasztalatom szerint nagyon sok hölgy azt hiszi, hogy a súlyzós edzés férfias indomokat eredményez. Nóri, kérlek reagálj erre, mi erről véleményed?

"Nem lettem nagydarab, pedig heti minimum 3-szor is edzem, és saját testsúlyomhoz képest nagy ellenállásokkal. Azt gondolom, hogy elő példája vagyok annak, hogy ez csak egy tévhit. "

- mondta Nóri.

Gyakorlatsor:

  • húzódzkodás állványon
  • evezés csigás gépen
  • széles lehúzás
  • szűk lehúzás
  • trx-en széles hátizom erősítés
  • hypereytenzió állványon

Ha bármi kérdésetek van, írjatok a kellatestblog@gmail.com-ra és iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra, ahonnan hetente frissülő videóinkból megtudhatjátok, hogyan edzzetek helyesen. Megtaláltok még minket Instagram-on és Facebook-oldalunkon!

0 Tovább

Nóri, a tunya lány

Nóri ma bemutatkozik, holnap pedig Réka jól megedzi.

Pőcz Réka

Nóra vagyok, 27 éves és HR ügyintézőként dolgozok. Saját tapasztalatból mondom, hogy elhatározás és kitartás kérdése, hogy elérd magaddal kapcsolatban az áhított célt.

Pőcz Réka

25 éves koromig semmilyen sporttevékenységet nem folytattam és nem is voltam megelégedve magammal. 2 évvel ezelőtt elhatároztam magam, hogy végre tenni fogok azért, hogy jól érezzem magam a bőrömben, így felkerestem Rékát, akivel az előző munkahelyemen ismerkedtem meg. Hitelesnek tartottam a munkásságát és nem is csalódtam, mára elértük azt a formát, amivel teljes mértékben elégedett vagyok. Sok tévhit kering a súlyzós edzésekkel kapcsolatban:

"Túl nagy darab leszel tőle.",

"Salátán és csirkén kell élni.", 

ezekre élő példaként itt vagyok cáfolatnak.

Valóban odafigyelek az étkezésre, nem eszek finomított szénhidrátokat és cukrot. Tejtermékeket módjával fogyasztok, de a közhiedelemmel ellentétben nem koplalok! Sőt, sokkal minőségibb és kiegyensúlyozottabb a táplálkozásom, mint az életmódváltásom előtt volt.

Mindenkit arra bíztatok, aki elégedetlenül tekint magára, hogy határozza el magát! Ne a kifogásokat keresse! Én is hetente 3-4-szer 2 órával hamarabb felkelek, hogy munka előtt el tudjak menni edzeni, holott előtte azt hittem erre képtelen lennék. Ma már azt tartom képtelenségnek, hogy sport nélkül éljek. :-)

0 Tovább

Láb- és fenékedzés a feszes idomokért

Pőcz Réka gyakorlat láb fenék

A hölgyek körében közkedvelt ez az izomcsoport, hisz mindenki kerek, feszes idomokra vágyik. Mivel általában mindenkinek a hátsócombja (hajlítója) fejletlenebb, mint az elülső combizma, ezért a mai edzést úgy állítottam össze, hogy többségben a lábhajlító izmainkat terheljük.

GYAKORLATOK

  1. combhajlítás gépen, fekve 1*50,1*40,1*30,1*20,1*16,1*12
  2. járókitörés 6*30
  3. mélyguggulás medicinlabdán 5*15
  4. combfeszítés váltott lábbal 5*15­15
  5. belső combizom erősítése, gépen 4*25 (2 ütemre zár, lassan nyit)
  6. merevlábas felhúzás 4*15
  7. combtávolítás gépen 2*5 perc (háttámlának dőlve és döntött törzzsel)
  8. combhajlítás gépen, állva (váltott lábbal) 4*15­15
  9. csípőtolás talajon 4*25­25 (lassú ütemben­pumpálva)

A nyújtás nagyon fontos! Edzés végén teljes testes nyújtás: ­izomláz elkerülhető, ­sérülés megelőzhető, ­izomfejlődés elősegítő vele.

Ha bármi kérdésetek van, írjatok a kellatestblog@gmail.com-ra és iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra, ahonnan hetente frissülő videóinkból megtudhatjátok, hogyan edzzetek helyesen. Megtaláltok még minket Instagram-on és Facebook-oldalunkon!

0 Tovább

Diétázom, de nem mennek le a kilók

Pőcz Réka diéta testalkat olvasói levél edző válaszolMa egy olvasói levélre szeretnék reagálni. Ilyen és hasonló levéllel, megkereséssel naponta találkozom: súlyproblémáink vannak annak ellenére, hogy veszettül diétázunk...

A Levél így szól:

"Szia! Neharagudj, hogy zavarlak! Szeretnék kérdezni pár dolgot. Van egy kis gondom a testemmel. 178,5 cm vagyok és 75-77 kg között mozgok. A felszedett kilók nem mennek le, bármit is próbáltam ki. Világ életemben sportoltam, 4 éves korom óta. Előtte sosem volt ezzel gond. Kipróbáltam étrendváltozást is, amit csak találtam az interneten, de semmi nem segít. Ebben szeretnék segítséget kérni. Amilyen bomba formában vagy hátha tudnál nekem ajánlani valamit. Előre is köszönöm!"

Kedves Levélíró, Én, személy szerint nem hiszel a divat-diétákban, és a médiában terjengő fogyi-tippekben. A jó hír az, hogy van megoldás. Méghozzá úgy, hogy a következő adatokat elküldöd nekem az e-mail címemre:

  • születési dátum
  • vércsoport
  • betegség, allergia, ételintolerancia, sérülések
  • vitamin, táp.kieg.
  • 7 napod: minden falat & korty (keléstől fekvésig órára pontosan)

Miután kiértékeltem az általad küldött adatokat, felveszem veled a kapcsolatot, és egy konzultáció keretein belül megbeszéljük, hogy mi szükséges ahhoz, hogy elérd a céljaidat.

Ez volt mára a Kell a test!, ha bármi kérdésetek van, írjatok a kellatestblog@gmail.com-ra és iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra, ahonnan hetente frissülő videóinkból megtudhatjátok, hogyan edzetek helyesen. Megtaláltok még minket Instagram-on és Facebook-oldalunkon! SZIASZTOK!

0 Tovább

A bemelegítés az edzés alapja

Pőcz Réka bemelegítés gyakorlat

Véleményem szerint a leggyakoribb hiba az edzések során az, ha nem fektetünk kellő hangsúlyt a sporttevékenységünket megelőző bemelegítésre, éppen ezért, ma erre mutatok pár példát.

Tapasztalataim alapján a legnagyobb kárt az edzéseink során azzal tehetjük, ha nem fordítunk megfelelő figyelmet a bemelegítésre. Bemelegítéssel a testünket “üzemi hőfokra” melegítjük, így a sérülés veszélye minimálissá válik.

Bemelegítéskor tetőtől talpig melegítjük be testünket, mind az izomzatunkat, mind az ízületeinket. Íme:

  • Fejkörzés, -váll, -kar, -alkar, -csukló.
  • Majd törzsfordítás, -körzés.
  • Csípőkörzés.
  • Végül pedig az alsó végtagok bemelegítése: láb-,lábszár- és bokakörzés.
  • Ezt követi egy cardio jellegű bemelegítés, pl.: egyhelyben térdemeléses futás.

Ha bármi kérdésetek van, írjatok a kellatestblog@gmail.com-ra és iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra, ahonnan hetente frissülő videóinkból megtudhatjátok, hogyan edzetek helyesen. Megtaláltok még minket Instagram-on és Facebook-oldalunkon!

0 Tovább
«
12

Kell a test!

blogavatar

Testedzéssel, életmóddal foglalkozunk.

Like!

KÖVESS!