Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Diétázom, de nem mennek le a kilók

Pőcz Réka diéta testalkat olvasói levél edző válaszolMa egy olvasói levélre szeretnék reagálni. Ilyen és hasonló levéllel, megkereséssel naponta találkozom: súlyproblémáink vannak annak ellenére, hogy veszettül diétázunk...

A Levél így szól:

"Szia! Neharagudj, hogy zavarlak! Szeretnék kérdezni pár dolgot. Van egy kis gondom a testemmel. 178,5 cm vagyok és 75-77 kg között mozgok. A felszedett kilók nem mennek le, bármit is próbáltam ki. Világ életemben sportoltam, 4 éves korom óta. Előtte sosem volt ezzel gond. Kipróbáltam étrendváltozást is, amit csak találtam az interneten, de semmi nem segít. Ebben szeretnék segítséget kérni. Amilyen bomba formában vagy hátha tudnál nekem ajánlani valamit. Előre is köszönöm!"

Kedves Levélíró, Én, személy szerint nem hiszel a divat-diétákban, és a médiában terjengő fogyi-tippekben. A jó hír az, hogy van megoldás. Méghozzá úgy, hogy a következő adatokat elküldöd nekem az e-mail címemre:

  • születési dátum
  • vércsoport
  • betegség, allergia, ételintolerancia, sérülések
  • vitamin, táp.kieg.
  • 7 napod: minden falat & korty (keléstől fekvésig órára pontosan)

Miután kiértékeltem az általad küldött adatokat, felveszem veled a kapcsolatot, és egy konzultáció keretein belül megbeszéljük, hogy mi szükséges ahhoz, hogy elérd a céljaidat.

Ez volt mára a Kell a test!, ha bármi kérdésetek van, írjatok a kellatestblog@gmail.com-ra és iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra, ahonnan hetente frissülő videóinkból megtudhatjátok, hogyan edzetek helyesen. Megtaláltok még minket Instagram-on és Facebook-oldalunkon! SZIASZTOK!

0 Tovább

Gyors alakformálás személyre szabott táplálkozással

Pőcz Réka edző válaszol táplálkozás

Tapasztalatom szerint a legtöbb kérdés az étkezéssel kapcsolatban merül fel, így arra gondoltam, hogy ma erről fogok nektek beszélni. Személyes tapasztalatom, hogy külsőnket 70%­-ban az étkezés, és csak 30%-­ban a sport határozza meg.

Rengeteg tévhit terjedt el a köztudatban, ilyen például, hogy ­

  • este 6 után nem eszünk;
  • hogy ­minél ritkábban eszünk, annál jobban fogyunk;
  • hogy ­zsírégető tabletta használatával mindent megehetünk;
  • vagy hogy ­csak csirkét és salátát lehet enni ­stb.

Fontos, hogy tisztába tegyük, ezek nem így vannak, viszont mindennek az alapja a vízfogyasztás, ami még az előtt van, hogy bármilyen szilárd ételt megettünk volna. Mégsem fektetünk rá elég hangsúlyt és ez komoly baj. Több neves orvos kutatásai alapján, illetve a WHO ajánlása szerint egy ember napi ajánlott víz bevitele 20 testsúly-kilógrammonként 1 liter. Tehát egy 60 kg-­os embernek 3 liter tiszta, ízesítéstől mentes víz fogyasztására van szüksége ahhoz, hogy egészséges tudjon maradni. Ez alatt kizárólag a vízfogyasztást értem. Nem tea, nem kávé, nem üdítő... Színtiszta, ízesítés mentes víz!

És akkor most térjünk vissza az étkezéshez. Fontos a kiegyensúlyozott, tudatos, változatos táplálkozás. Amiben szerepel a fehérje (hús,hal, egyes tejtermékek, tojás és magas fehérje tartalmú gyümölcs­avokádó), a minőségi szénhidrát (rizs, teljeskiőrlésű gabonák, olajos magvak, édesburgonya, sütőtök, amaránt, köles, hajdina, quinoa, stb.) és a rost (gyümölcsök és zöldségek). Személyre szabott étrendet szakavatott edző vagy dietetikus tud összeállítani, így gy azt javaslom, hogy semmiképp ne kezdjetek bele semmilyen őrült “divat­diétába”, hiszen maximum ideig, ­óráig lesztek megelégedve az eredménnyel. Már ha egyáltalán eredményes lesz a próbálkozásotok... Ha életmódváltáson töröd a fejed, akkor keress fel egy szakembert, aki személyre szabottan tud neked segíteni a céljaid elérésében. Aki figyelembe veszi a testalkat típusodat, az életkorodat, az anyagcsere sajátosságaidat, az ételintoleranciádat, a hormontípusodat és még sorolhatnám... Minden ember más és más, vagyis hiába vált be a barátnődnek egy diéta, nem biztos, hogy az neked is ugyanolyan jó lesz.

Ez volt mára a Kell a test!, ha bármi kérdésetek van, írjatok a kellatestblog@gmail.com-ra és iratkozzatok fel Youtube csatornánkra, ahonnan hetente frissülő videóinkból megtudhatjátok, hogyan edzetek helyesen. Megtaláltok még minket Instagram-on és Facebook-oldalunkon!

2 Tovább

Ennyit fehérjét egyél, ha sportoló vagy

Mivel kérdeztétek, így Benji és Dani mai videójukban arról beszélnek, hogy hány gramm fehérjére van szükségetek, ha aktív sportolók vagytok és akkor, ha nem. Korábbi videóinkat itt érheted el:

0 Tovább

Csak a hasamról/popsimról fogynék, létezik helyi zsírégetés?

edző válaszol Pető Benjámin zsírégetés

Jön a nyár és a hasadon maradt egy kis felesleg? Esetleg a popsiról kell lehámozni pár kilót? Nos, mi sem egyszerűbb, gondolnád, hiszen, elég csak sok felülést csinálni vagy sokat futni. Benji elmondja, mi a szitu. Korábbi videóinkat itt érheted el:


0 Tovább

Négy tipp, hogy ne cseszd el az edzést már a legelején!

A legelső kérdés, amin az agyad pörög, hogy hogyan is kellene elkezdeni az edzést? Aztán felmerül még, hogy: Szabadsúly vagy gépek? Tömegeljek vagy szálkásítsak? Szedjek valami tápkieget? Osztott vagy összetett edzéstervet alkalmazzak? Mennyi fehérjét szedjek?

De az egész folyamat legfontosabb része a kezdet. Ha jó alapokat sajátítasz el, akkor biztos vagyok benne, hogy kisebb lesz annak az esélye, hogy feladod, hiszen nem esel abba a hibába, hogy olyan elvárásaid lesznek, amiket nem látsz teljesülni.

1) Egészségügyi- és szintfelmérés

Az első lépés, ami azt a célt szolgálja, hogy megtudd, milyen szinten vagy jelenleg és segít abban is, hogy reális célokat tűzz ki. Ha nem élsz aktív, sportos életet, mindenképpen javasolnék egy teljes kivizsgálást a háziorvosnál. Miért? Hát, például az esetleges szív problémák elég jó eséllyel kiderülhetnek, vagy ott van a gerincferdülés, harántsüllyedés, magas vérnyomás. Soroljam még? Szóval alapvető információkat kaphatsz az egészségi állapotodról. Egy konditermi állapotfelmérésért pedig érdemes felkeresned egy személyi edzőt, aki segít abban, hogy tudjad honnan is kell elindulnod.

2) Edző választása

Milyen szempontok alapján válassz edzőt? Nézz utána milyen edzés módszerek vannak és találd meg a neked megfelelő sportágat. Például, ha a testépítés tetszik, keress olyat, aki ezen a vonalon mozog. Ugyanis egy spinning vagy harcművészetben jártas oktató, nem biztos, hogy ebben az esetben neked legmegfelelőbb. Ha viszont kedveled a mozgást és a küzdősportokat, akkor egy fitness kickbox edző a tökéletes választás. Hogy egyáltalán kell-e edző? Én azt mondom, hogy igen. Felmér, segít, bíztat és a maximumot hozza ki belőled. Szóval jobb helyeken az adott edzőterem weboldalán meg tudod nézni az edzők fényképes bemutatkozását, illetve az elérhetőségeket.

3) Edzéstervezés

Sokan kérdezik tőlem a munkahelyemen, mi a tuti edzésterv? Az a tuti, ami neked a legjobban működik. Mindenkinek más a szintje, más képességekkel rendelkezik, ezért jó, ha készítenek neked egy személyre szabott tervet.

4) Gyakorlatok

Ha tényleg jó és eredményes edzést akarsz, akkor törekedned kell arra, hogy megtanuld az alap gyakorlatokat, és minél nagyobb súllyal tudd végrehajtani őket. Amit biztosan tudok javasolni a látványos fejlődéshez, hogy a nagyobb izom csoportokra kell fókuszálnod, mint például a hát vagy a comb. A tested izmait leginkább egységben kell terhelni, ezzel érheted el a legjobb hatást. Például egy guggolás sokkal hatékonyabb lesz, mint egy combhajlító gépen végzett izoláló gyakorlat, mert a guggolásban nem csak a comb izmai dolgoznak, hanem bekapcsolódik a törzs és a fenék is.

Ha megtanultad az alapokat, akkor a legfontosabb az lesz hogy rendszeres legyen az edzés, ezzel is maximalizáld a növekedést.

0 Tovább
«
123

Kell a test!

blogavatar

Testedzéssel, életmóddal foglalkozunk.

Like!

KÖVESS!