Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 perc alatt készül el a hihetetlen palacsinta

Banán + Tojás = Palacsinta

Ez a sütemény a legkiválóbb desszert, akár egy kiadós leves után és a legjobb benne, hogy BŰNBE ESÉS NÉLKÜL FOGYASZTHATÓ! Nem kell hozzá más, csak 1 banán és 2 tojás és némi zsíradék. A banánt villával összenyomjuk, hozzáadjuk a tojásokat.

Ezt felverjük és olajos serpenyőben megsütjük.Itt az olaj tetszőleges: én a kókuszzsírt ajánlom hozzá.

Ügyeljünk rá, hogy sűrűbb masszát kapjunk, ezért nem lesz a tészta sem olyan vékony, mint a hagyományos palacsintánknál.

Isteni volt!

Köszönjük a receptet OrsaMorzsának! 

Még több receptért, OrsaMorzsát megtaláljátok a

Facebookon itt.Instagramon itt. A weboldalát pedig itt éritek el.

0 Tovább

Barackos csokis zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg cukor (a diétás verzióban a nyírfacukrot ajánlom, de az arányt felemelhetjük 15 dkg-ra)
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor (diétás verzió: 1ek vaníliaaroma)
  • 12,5 dkg zabpehely
  • 15 dkg liszt (diétás verzió: teljes kiőrlésű, de a teljes kiőrlésű lisszttől nagyon kemény lehet a keksz, ha sokáig sütjük!)
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg tejcsokoládé (itt lehet variálni: én csináltam már triplacsokis verziót: fehér 5dkg-ét 5dkg-tejcsokival 5dkg, de természetesen a diétás verzióban csakis az étcsoki szerepelhet)
  • 1 barack felkockázva
  • 1 csipet fahéj

A csokoládét felvágom apró kockákra a barackkal együtt. A vajat és a cukrot habosra keverem, ehhez jön a tojás, az aroma és a fahéj. Végül hozzákeverem a sütőporos liszttel összekevert zabpelyhet. Jól formázható masszát kapok. Pici golyókat formálok, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom őket. Előmelegített sütőben 180°C fokon 10 percig sütöm. Akkor kell kivenni, amikor a széle pont elkezd aranybarna lenni. Hagyom kihűlni a tepsiben, kicsit még puha, de amint kihűl, megkeményedik! :) Egy apró trükk, hogy amikor golyókat formázok, egy evőkanállal szépen letapicskolom a golyókat, így kekszformákat kapok.

0 Tovább

Gyümölcskenyér: glutén-laktóz-cukor mentes, paleo (Pocak Panna receptje alapján)

18cm-es tortaformához vagy tepsihez

  • 20 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg görög mazsola
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 10 dkg aszalt sárgabarack

(itt megjegyezném, hogy bármilyen aszalt gyümölcs felhasználható!)

  • 1 dl méz
  • 80 ml Amaretto likőr)én mandula aromát használtam (mivel nem fogyasztok soha alkoholt, így nem is szeretek vele dolgozni)
  • 1 teáskanál rum aroma
  • 1.5 narancs kifacsart leve
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál szegfűszeg
  • 1.5 evőkanál Holland kakaópor
  • 2 tojás
  • 16 dkg darált dió
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál kókuszolaj

Felaprítjuk az aszalt barackot és szilvát, majd egy lábasba rakjuk a mazsolával és aszalt vörösáfonyával együtt. Ráöntjük a mézet, narancs levet,a mandula és a rum aromát, megszórjuk a fahéjjal, szegfűszeggel, kakaóporral, és belerakjuk a kókuszolajat is. Ezt a “kotyvalékot” nagy lángon felforraljuk, majd amint felforrt kis lángon főzzük 5 percig. Lehúzzuk a melegről és hagyjuk hűlni 20 percig, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a tojásokat, majd ugyanilyen gyorsan a szódabikarbónával elkevert darált diót. Sütőpapírral kibélelt 18cm-es tepsibe öntjük és 150 fokon sütjük 1 órát (vagy amíg kiállja a tűpróbát). Hagyjuk teljesen kihűlni felszelés előtt (legalább 2 óra), de másnap a legjobb, mikor már az ízek összeértek.

0 Tovább

Kell a test!

blogavatar

Testedzéssel, életmóddal foglalkozunk.

Like!

KÖVESS!