A crumble - magyarosíthatjuk morzsasütinek - egy angol édesség, ami nem véletlenül lett világhírű. A sütemény lényege ugyanis az, hogy alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta. Öt perc alatt összeállítható, kiadós és nagyszerű! Természetesen variál
Morzsoljunk össze
- 15 dkg teljes kiőrlésű lisztet,
- 10 dkg barnacukrot/nyírfacukrot, (
gazdagíthatjuk 1 kk vanília aromával is) - 10 dkg vajat (ez helyettesíthető akár kókuszvajjal is)
- és 8 dkg darált diót vagy mogyorót.
Kivajazott tortaformába vagy kisebb tepsibe kockázzunk fel almát, szórjuk meg mazsolával, majd morzsoljuk rá a tésztánkat. 30 percig süssük előmelegített sütőben alufóliával lefedve, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk még 5 percig. Én a csokis verziómba vágtam bele körtét, banánt és tettem hozzá 5 dkg étcsokoládét, viszont a dió arányát lecsökkentettem 5 dkg-ra. Utólag úgy érzem a fahéj ízvilága jobban passzolt volna a csokoládé helyett, de természetesen a puding próbája is az evés. Úgyhogy jó étvágyat!