Hozzávalók:

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg cukor (a diétás verzióban a nyírfacukrot ajánlom, de az arányt felemelhetjük 15 dkg-ra)
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor (diétás verzió: 1ek vaníliaaroma)
  • 12,5 dkg zabpehely
  • 15 dkg liszt (diétás verzió: teljes kiőrlésű, de a teljes kiőrlésű lisszttől nagyon kemény lehet a keksz, ha sokáig sütjük!)
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg tejcsokoládé (itt lehet variálni: én csináltam már triplacsokis verziót: fehér 5dkg-ét 5dkg-tejcsokival 5dkg, de természetesen a diétás verzióban csakis az étcsoki szerepelhet)
  • 1 barack felkockázva
  • 1 csipet fahéj

A csokoládét felvágom apró kockákra a barackkal együtt. A vajat és a cukrot habosra keverem, ehhez jön a tojás, az aroma és a fahéj. Végül hozzákeverem a sütőporos liszttel összekevert zabpelyhet. Jól formázható masszát kapok. Pici golyókat formálok, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom őket. Előmelegített sütőben 180°C fokon 10 percig sütöm. Akkor kell kivenni, amikor a széle pont elkezd aranybarna lenni. Hagyom kihűlni a tepsiben, kicsit még puha, de amint kihűl, megkeményedik! :) Egy apró trükk, hogy amikor golyókat formázok, egy evőkanállal szépen letapicskolom a golyókat, így kekszformákat kapok.