Grillezett lazac steak, bulgurral és avocádó salsaval.
Ahogy tegnap megígértem, ma leírom Nektek ennek a mennyei vacsinak a receptjét.
Szükségetek lesz hozzá a következőkre:
- 500g lazac
- 4db avocádó
- 4db koktélparadicsom
- 1ek friss koriander (én nem találtam, így ugyan ennyi koriandermagot használtam összemorzsolva)
- fél fej lilahagyma
- 1db lime leve
- 1/4 tk fokhagyma só
- 1/8 tk bors
- 1 bögre bulgur (250g)
Ha ezek mind megvannak, akkor már csak meg kell csinálni. :)
Egy tipp Neked, tanulság pedig Nekem, hogy, ha bepácolod a lazacot, sokkal intenzívebb ízt adhatsz a halacskának. Nekem sajnos erre nem maradt már időm.
Kezdjük a bulgurral. Semmi extra, akár csak a rizs. Felforralunk 2 bögre vizet vegetával (én só menteset használtam). Hozzáadjuk a bulgurt, és néha megkevergetve várunk 10 kerek percet, és kész. Fedő alatt persze.
A lazac elkészítése sem időigényesebb. Kevés lenmagolajban megforgattam a lazactégláim, majd megszórtam őket egy grill fűszerkeverékkel, kiegészítve kis baszalikommal, majd facsartam rá még limeot is, hogy kicsit pikánsabb legyen. Aztán pedig feldobtam kókusz-zsírra, közepes lángon, hogy szépen átsüljön.
Az avocádó salsa talán a legaprólékosabb a többi közül, de ez ne riasszon el senkit. A végeredményért megéri,hisz tele van értékes vitaminokkal, és ásványianyagokkal.
Tehát, felkockázzuk a meghámozott avocádót, vöröshagymát, paradicsomot, és a friss koriandert. Belerakjuk őket egy edénybe és alacsony tűzön összerakjuk az ízeket, majd hozzá adjuk az utolsó elixírt lime lé, bors és só formájában. Ezután én botmixer híján összenyomkodtam, és kaptam ezt a finom trutyit:D
Majd melegen tálalható.