Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Összefut a nyál a szádban! Ebédre: tonhalas-pestos penne teljes kiörlésű tésztával 

A tonhal és a tészta szerelmeseinek mindenképpen kötelező, illetve ha unod már a csirke-rizs kombót, akkor meg pláne. Baromi egyszerű az elkészítése, cserébe nagyon ízletes főétel!

Hozzávalók (2-adag):

  • 1-2 konzerv tonhal sós lében
  • 1 üveg pesto
  • 250 g teljes kiorlésu tészta
  • 1 kis üveg olivabogyó
  • parmezán reszelék

Elkészítés:

1. Főzd meg a tésztát al dente-re!
2. Egy edényben keverd össze a tésztát a tonhallal és a pestoval.
3. Tálalásnál keverd hozzá az olivát és szórd meg egy leheletnyi parmezánnal.

Jóétvágyat!

0 Tovább

Reggelire: Finom zabpehely mix

Pofon egyszerűen elkészíthető!

Azoknak ajánlanám, akik szeretik a gyümölcsös kajákat.

Hozzávalók:

  • 50 g finom szemű zabpehely
  • Valami gyümölcs, ami van a konyhában, de a legjobb: áfonya, málna, zöldalma, banán
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • fahéj,vanília (ízlés szerint)

Elkészítés

1. Keverd össze egy edényben és várj kb. 10 percet, aztán már mehet is!

Jó étvágyat!

0 Tovább

Ez után tuti megnyalod, mind a 10 ujjad!

Grillezett lazac steak, bulgurral és avocádó salsaval.

Ahogy tegnap megígértem, ma leírom Nektek ennek a mennyei vacsinak a receptjét.

Szükségetek lesz hozzá a következőkre:

Kellékek

  • 500g lazac
  • 4db avocádó
  • 4db koktélparadicsom
  • 1ek friss koriander (én nem találtam, így ugyan ennyi koriandermagot használtam összemorzsolva)
  • fél fej lilahagyma
  • 1db lime leve 
  • 1/4 tk fokhagyma só
  • 1/8 tk bors
  • 1 bögre bulgur (250g)

Ha ezek mind megvannak, akkor már csak meg kell csinálni. :)

Egy tipp Neked, tanulság pedig Nekem, hogy, ha bepácolod a lazacot, sokkal intenzívebb ízt adhatsz a halacskának. Nekem sajnos erre nem maradt már időm.

Kezdjük a bulgurral. Semmi extra, akár csak a rizs. Felforralunk 2 bögre vizet vegetával (én só menteset használtam). Hozzáadjuk a bulgurt, és néha megkevergetve várunk 10 kerek percet, és kész. Fedő alatt persze.

A lazac elkészítése sem időigényesebb. Kevés lenmagolajban megforgattam a lazactégláim, majd megszórtam őket egy grill fűszerkeverékkel, kiegészítve kis baszalikommal, majd facsartam rá még limeot is, hogy kicsit pikánsabb legyen. Aztán pedig feldobtam kókusz-zsírra, közepes lángon, hogy szépen átsüljön.

Avocado

Az avocádó salsa talán a legaprólékosabb a többi közül, de ez ne riasszon el senkit. A végeredményért megéri,hisz tele van értékes vitaminokkal, és ásványianyagokkal. 

Tehát, felkockázzuk a meghámozott avocádót, vöröshagymát, paradicsomot, és a friss koriandert. Belerakjuk őket egy edénybe és alacsony tűzön összerakjuk az ízeket, majd hozzá adjuk az utolsó elixírt lime lé, bors és só formájában. Ezután én botmixer híján összenyomkodtam, és kaptam ezt a finom trutyit:D

Majd melegen tálalható.

Lazac steak, avocádó salsával és bulgurral

0 Tovább

Barackos csokis zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg cukor (a diétás verzióban a nyírfacukrot ajánlom, de az arányt felemelhetjük 15 dkg-ra)
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor (diétás verzió: 1ek vaníliaaroma)
  • 12,5 dkg zabpehely
  • 15 dkg liszt (diétás verzió: teljes kiőrlésű, de a teljes kiőrlésű lisszttől nagyon kemény lehet a keksz, ha sokáig sütjük!)
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg tejcsokoládé (itt lehet variálni: én csináltam már triplacsokis verziót: fehér 5dkg-ét 5dkg-tejcsokival 5dkg, de természetesen a diétás verzióban csakis az étcsoki szerepelhet)
  • 1 barack felkockázva
  • 1 csipet fahéj

A csokoládét felvágom apró kockákra a barackkal együtt. A vajat és a cukrot habosra keverem, ehhez jön a tojás, az aroma és a fahéj. Végül hozzákeverem a sütőporos liszttel összekevert zabpelyhet. Jól formázható masszát kapok. Pici golyókat formálok, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom őket. Előmelegített sütőben 180°C fokon 10 percig sütöm. Akkor kell kivenni, amikor a széle pont elkezd aranybarna lenni. Hagyom kihűlni a tepsiben, kicsit még puha, de amint kihűl, megkeményedik! :) Egy apró trükk, hogy amikor golyókat formázok, egy evőkanállal szépen letapicskolom a golyókat, így kekszformákat kapok.

0 Tovább

Ebédre: csirkemell édes burgonyával

Az egyik legjobb komplex szénhidrátforrás az édesburgonya, ezért őt sem hagyjuk ki a buliból. 

Hozzávalók:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 25 dkg spenót
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csipet só
  • bors ízlés szerint
  • rozmaring ízlés szerint


Elkészítés:

1. Tisztítsd meg a zöldségeket, az édesburgonyát 2-3 cm-es kockákra, a vöröshagymát nagyobb darabokra, a fokhagymát apróra vágd és kockázdfel a csirkét.

2. Serpenyőben az olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, adj hozzá egy csipet sót (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét).

3. Tedd a hagymára a csirkét, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát és az édesburgonyát.

4. Párold addig, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 15-20 perc), majd végül add hozzá a spenótot és pár percig főzd össze.

Bon appetit!

0 Tovább

Kell a test!

blogavatar

Testedzéssel, életmóddal foglalkozunk.

Like!

KÖVESS!