Az egyik legjobb komplex szénhidrátforrás az édesburgonya, ezért őt sem hagyjuk ki a buliból.
Hozzávalók:
- 50 dkg édesburgonya
- 25 dkg spenót
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg csirkemell filé
- 3 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- bors ízlés szerint
- rozmaring ízlés szerint
Elkészítés:
1. Tisztítsd meg a zöldségeket, az édesburgonyát 2-3 cm-es kockákra, a vöröshagymát nagyobb darabokra, a fokhagymát apróra vágd és kockázdfel a csirkét.
2. Serpenyőben az olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, adj hozzá egy csipet sót (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét).
3. Tedd a hagymára a csirkét, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát és az édesburgonyát.
4. Párold addig, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 15-20 perc), majd végül add hozzá a spenótot és pár percig főzd össze.
Bon appetit!