Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pető Benjámin: Az egyetemi évek alatt kikupálódott a testem

Pető Benji története folytatódik, újabb tanulsággal bővül a tapasztalatlista. Aki lemaradt volna:

  • Az első részből megtudhatod, hogyan lett a kis girnyóból már izmosodó srác.
  • A második részben Benji bevallja, mint sokan, ő is autodidakta módon tanult meg edzeni. Elmeséli azt is, hogyan hajszolta túl magát. 

Elköltöztem, elkezdtem az egyetemi képzést, de a gyúrást azért folyattam. Sőt, idővel a suli helyett a teremben edzettem, majd bevásároltam, főztem, ettem és újra edzettem. A matekfüzet mellett faltam a csirke húst, a fehérje sékemet a ZH-kon kortyolgattam, no meg, matek gyakon ropogtattam a puffasztott rizst. Nem érdekelt hol vagyok, már tudtam, hogy a kaja nagyon fontos, ezért ettem, ahol rámjött. Hétvégente anyu tárazta be nekem az ételt. 2 kg kész- és 3 kg nyers csirke, hogy ehessek a kövi héten, hétvégén meg újra habzsidőzsi az ősökkel. Osztályelső ugyan nem voltam, de idővel ment az egyetem is, még tanulmányi ösztöndíjat is kaptam.

Az egyetemi évem 3. félévében felvetődött bennem, hogy tanulás mellett meg kellene csinálnom a személyi edző sulit. Nem volt sok időm, így annyira nem foglalkoztatott végül a dolog, nyomtam az egyetemet meg az edzést. Az akkori kondimban, Győrben, Boros Bálint volt, aki segített fejlődni, ő volt abban a kondiban az edző. Nagyon sokat tanultam tőle, mivel ő testépítő versenyeken indult és nagyon képben volt a dolgokkal. Sokat beszélgettünk, amiből mindig tanultam valami apróságot, amivel jobbá tehetem az edzéseim és tovább tudtam fejleszteni a fizikumom. Vele találtuk ki, hogy miben is kéne versenyeznem, hogy mennyi idő alatt érnénk el a célom, segített a táplálkozásban, és az edzéstervezésben, a szabadidejében pedig ott volt és segített a gyakorlatok kivitelezésében. Segített beszerezni a táplálékkiegészítőket áron alul, ami akkor nekem diákként sokat jelentett anyagilag.

Sok praktikát és edzésmódszert is tanultam tőle, amik - mint később a suliba is kiderült - Weider-féle alapelvek. Arra határozottan emlékszem, hogy ő magyarázta el nekem, hogy mi is az az előfárasztásos sorozat. Ezt akkor alkalmazzuk, ha gyengék a segédizmaink. Elmagyarázom. Ha például fekvenyomást végzel mellre (célizom, vagyis az izom, amit célzottan fejleszteni akarsz), akkor van, hogy bizonyos ismétlésszám után elfáradnak a segédizmok. Például mellizomnál a tricepsz vagy a váll és kénytelen vagy abbahagyni a gyakorlatot, anélkül, hogy a célizmot valóban sikeresen kivégeznéd és hatkonyan terhelnéd. Ilyenkor jön képbe az előfárasztásos módszer. Ez azt jelenti, hogy ebben az esetben a mellet előfárasztjuk egy peck-deck gépi tárogatással. Azért célszerűbb gépen, mert így jobban ki tudod kapcsolni a segédizmokat a mozgásból, és kellő sorozat után neki láthatsz az összetett gyakorlatnak, ezzel kivégezve a melled. Azt hiszem, kimondhatom, hogy Bálint volt az aki elindított ezen a pályán, és motivált annak érdekében, hogy jobb akarjak lenni saját magamnál a tegnaphoz képest. Köszi Bálint <3

0 Tovább

Elindultunk: mert kell a test!

Szevasztok! Vágjunk a közepébe. Miért blogolok? Mert egy olyan oldalt akarok kialakítani, ami segítséget nyújt nektek saját testetekkel kapcsolatos céljaitok elérésében. Legyen szó egy jó kondi kialakításáról, fogyásról vagy éppen tömegnövelésről, mert hát kell a test! Amikor én elkezdtem kondizással, fitnessel fogalkozni, nagyon jól jött volna, egy olyan közösség, platform, ahol instant megkapok minden olyan információt különösebb töltelék nélkül, amire szükségem van. Persze, már akkor is voltak remek oldalak, de ezek nagyon hideg és száraz anyagot tálaltak. Én arra vállalkozom, hogy kicsit közérthetőbben és szerethetőbben mutassam meg nektek ezt a témakört.

Edző vagyok. Egész nap emberekkel foglalkozom, tanácsokat adok és segítem a fejlődésüket. Úgy gondolom, a blogolás remek lehetőség arra, hogy ebben a formában is megosszak valamit a napi tapasztalataimból, történeteimből. Azt szeretném, hogy ne csak azok az emberek érjenek el, akik edzeni járnak hozzám, hanem azok is, akik ezt nem tehetik meg. Éppen ezért fogok majd írni és videóval is jelentkezni. Elkészítek majd egy-két ételt, bemutatom, hogyan kell a gyakorlatokat szabályosan elvégezni és mire figyeljetek, hogy ne rontsátok el azokat. Van pár bátor vendégem is, akik egyáltalán nem extrovertáltságuk, sokkal inkább önbizalmuk növelése miatt vállalták, hogy megosztják saját tapasztalatukat céljaikról, edzésükről, fejlődésükről. Készítek nektek motivációs videókat, ajánlok edzős zenéket, de szerkesztőtársammal motivációs- és mém képeket, videókat is megosztunk majd. Hogy ne csak a kezdőknek szóljak, abban is segítek, hogy már tapasztalt, jelentős izomzattal rendelkezők, hogyan tudják magukat nyárra, később pedig egy versenyre felkészíteni. Ha kérdésetek van, forduljatok hozzánk bátran a kellatestblog [kukac] gmail [pont] com címen.

Bevallom őszintén, nem csináltam még hasonlót. Így új és nagy kihívás, pláne, hogy sok időt is igénybe vesz, de remélem, hogy konstruktív kritikátokra számíthatok! Idővel pedig más edzők is csatlakoznak.

0 Tovább
12345
»

Kell a test!

blogavatar

Testedzéssel, életmóddal foglalkozunk.

Like!

KÖVESS!