Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nőként is férfias hátam lesz a súlyzós edzéstől?

Pőcz Réka hát edzés

Sziasztok, én Pőcz Réka vagyok, ez pedig a Kell a test!, a mai nap vendégül hívtam egyik vendégemet, Nórit, hogy legyen a segítségemre. Ebben a részben a hátedzésről fogunk beszélgetni, illetve bemutatunk nektek pár rendkívül fejlesztő gyakorlatot.

Még mielőtt azonban belekezdenénk az edzésbe, szeretném bemutatni Nórit és pár szót említeni a közös munkánkról. Nóri némi túlsúllyal és cellulit problémával keresett fel másfél éve, amit azóta orvosoltunk. Személyre szabott étrend és egyénre szabott személyi edzés, illetve edzésterv segítségével érte el a számára áhított álomalakot, amit töretlenül tart. Tapasztalatom szerint nagyon sok hölgy azt hiszi, hogy a súlyzós edzés férfias indomokat eredményez. Nóri, kérlek reagálj erre, mi erről véleményed?

"Nem lettem nagydarab, pedig heti minimum 3-szor is edzem, és saját testsúlyomhoz képest nagy ellenállásokkal. Azt gondolom, hogy elő példája vagyok annak, hogy ez csak egy tévhit. "

- mondta Nóri.

Gyakorlatsor:

  • húzódzkodás állványon
  • evezés csigás gépen
  • széles lehúzás
  • szűk lehúzás
  • trx-en széles hátizom erősítés
  • hypereytenzió állványon

Ha bármi kérdésetek van, írjatok a kellatestblog@gmail.com-ra és iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra, ahonnan hetente frissülő videóinkból megtudhatjátok, hogyan edzzetek helyesen. Megtaláltok még minket Instagram-on és Facebook-oldalunkon!

0 Tovább

Három páros gyakorlat, ha egyedül nem menne az edzés

Pető Benjámin Mészáros Dániel páros edzés gyakorlat

Nem, srácok, egyáltalán nem gáz párban edzeni, sőt! A csajok ezt már jó ideje tudják, éppen ezért kapjátok össze magatokat és hívjátok el egy kedves barátot, barátnőt edzeni. Benji és Dani most három jóféle gyakorlat is megmutat kezdésnek.

Korábbi videóinkat itt érheted el:

Ha kérdésetek van, írjatok a kellatestblog@gmail.com címre!

0 Tovább

Pető Benjámin: Autodidakta módon fejlesztettem az izomzatom

Pető Benji története folytatódik. Aki lemaradt volna az első részről, az kattintson és megtudja, hogyan lett a kis girnyóból már izmosodó srác.

Nagyon megszerettem már az elején a testépítést, sokat számított, hogy láttam magamon, ahogy fejlődök. Ezért is kezdett el érdekelni az egész háttere is. Nagyon sokat böngésztem a netet, könyveket olvastam, hogy miként és hogyan függenek össze a különböző folyamatok a szervezetben. Annak ellenére, hogy már tombolt az internet az egész világon, mégis megragadtam a konditermi ingyenes fitness újságoknál, azokból olvastam az okosságokat, amiket a nagy testépítők írtak.

Emellett ment a net is persze, tele csupa jó magyar oldalakkal, amikből még ma is működik jónéhány. Személyes kedvenceim például a shop.builder.hu, tesztoszteron.hu, fitbuilder.hu és proteinbuilder.hu. Amit pedig nem lehetett kihagyni, és a legtöbb információt adta, az a Biblia volt, vagyis sokunk példaképe Arnold Schwarzenegger A testépítés nagy enciklopédiája c. könyve. Emelett szerintem nem lehet, illetve nem is érdemes elmenni, hisz olyan technikák, praktikák, és módszerek vannak bene, amiket semmilyen iskolában nem fogtok tanulni. Lehet, régen volt és már más a divat, de ami akkor működött, az most is fog! Én mindenkinek, legyen az testépítő vagy hobbigyúros, nagyon ajánlom, hogy olvassa el, mert olyan tudáscsomaghoz juthat, amiről nem is álmodott volna.

Sokat edzettem. Heti ötször már a legelejétől kezdve. Vannak dolgok, amik helytelenek és ez a leterhelés például az volt. Csak akkor ezt még nem tudtam, a gimi mellett viszont olyan sok időm volt, hogy minden nap lent voltam a teremben. Aztán jött az érettségi egy év múlva, 2011-ben. El kellett dönteni, hogy hol tanuljak tovább, miben vagyok jó és mivel szeretnék foglalkozni. Mivel érdekelt az informatika és a kütyük, gazdaságinformatikus szakra felvételiztem Győrbe. Hiba volt. :D Nem jött be a kocka suli. Tök jó dolgokat lehetett tanulni, de a ¾-e egyáltalán nem is érdekelt. A sok töltelék tárgy elvette a kedvemet az egyetemtől, közben pedig olyan emberek vettek körül, akiknek más céljaik voltak az életben mint nekem. Hiperaktív voltam, és nem tudtam volna egy irodába görnyedni a gép előtt egész nap. Nekem több kellett. Ahogy ezen gondolkoztam, már megfogalmazódott bennem halványan - bár akkor még kicsit más köntösben -, hogy meg kellene csinálnom a személyi edző sulit, hogy komolyabb fogalmam legyen, arról amivel foglalkozom nap, mint nap. Persze ez csak ábrándozás volt akkor. Az alábbi kép pedig 2011-ben, érettségi után, nyáron készült, így néztem ki.

0 Tovább

Mészáros Dániel: A faterom a példaképem. Kell ennél több?

Sziasztok! Mészáros Dániel vagyok, 24 éves és személyi edző. Nekem a legelső ember, aki felkeltette érdeklődésemet a testkultúra fejlesztésben, az a faterom volt. Kisgyerekként mindig láttam ahogy otthon nyomta a fegyencedzés-szerű gyakorlatokat. Volt, hogy a széket használta vagy az ágy szélét, amikor tricepsz gyakorlatokat csinált. Mindig is csodáltam a fizikumát. Szó szerint mindig ki volt pattintva, bár az izom tömege miatt mindig panaszkodott. De mindig meg volt a kockahas és a jól formált deltái, formás mellkas. Nyilván, az ember apja sokaknak példakép, így elhatároztam, hogy úgy kipattintom magam, ahogy csak lehet. Mégis csak meg kell mutassam apunak, milyen kemény gyerek is vagyok én. Szerettem volna a tökéletes testet összerakni. Fater ezen a képen 58. A testéről nem mondanád meg. Jó-jó, tudom, hogy sokat számít a genetika, de ha nincs célod és motivációd, akkor teljesen mindegy, mit örököltél a szüleidtől.

Az első terem, ahova jártam, Csepelen volt. Egy lepukkant szocializmusból visszamaradt konditerem. Az első benyomásom az volt, hogy mindjárt összedől az egész. Repedező vakolat a mennyezeten, ősrégi gépek, amikkel valószínűleg nem sokan találkozhatnak ma már fittnessz termekben és kötelező elemként a régi gyúrós képek, a múlt legnagyobb testépítőivel. Viszont az tetszett a mai konditermekhez képest, hogy ott tényleg nem volt helye a kényes puccos seggeknek. Ott kőkemény gyúrás ment. Ez volt a hely, ahol elkezdődött a fizikumom fejlesztése. Az alapok elsajátítása baromira nem ment  könnyen. Emlékszem, még tanultam hogyan kell tolódzkodni és egyszer sem bírtam a testemet se fel, se le mozdítani. Baromi vicces látványt nyújthattam erőlködés közben, de ez ezzel járt. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy milyen szisztéma szerint kell csinálni. Kicsit el voltam veszve és nem tudtam hol is kezdjem. Amit tudtam azt próbáltam nagyobb súlyokkal végezni és közben figyeltem mások edzését és elkezdtem kipróbálni őket. Nagyjából az alapgyakorlatok végzésével edzettem elég sokáig. Ekkor már megtanultam, hogy a legfontosabb az alapgyakorlatok helyes kivitelezése a legfontosabb, ha nagy izomtömeget szeretnék felpakolni.

3 Tovább

Kell a test!

blogavatar

Testedzéssel, életmóddal foglalkozunk.

Like!

KÖVESS!