Az egyik legjobb komplex szénhidrátforrás az édesburgonya, ezért őt sem hagyjuk ki a buliból. 

Hozzávalók:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 25 dkg spenót
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csipet só
  • bors ízlés szerint
  • rozmaring ízlés szerint


Elkészítés:

1. Tisztítsd meg a zöldségeket, az édesburgonyát 2-3 cm-es kockákra, a vöröshagymát nagyobb darabokra, a fokhagymát apróra vágd és kockázdfel a csirkét.

2. Serpenyőben az olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, adj hozzá egy csipet sót (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét).

3. Tedd a hagymára a csirkét, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát és az édesburgonyát.

4. Párold addig, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 15-20 perc), majd végül add hozzá a spenótot és pár percig főzd össze.

Bon appetit!