18cm-es tortaformához vagy tepsihez

  • 20 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg görög mazsola
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 10 dkg aszalt sárgabarack

(itt megjegyezném, hogy bármilyen aszalt gyümölcs felhasználható!)

  • 1 dl méz
  • 80 ml Amaretto likőr)én mandula aromát használtam (mivel nem fogyasztok soha alkoholt, így nem is szeretek vele dolgozni)
  • 1 teáskanál rum aroma
  • 1.5 narancs kifacsart leve
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál szegfűszeg
  • 1.5 evőkanál Holland kakaópor
  • 2 tojás
  • 16 dkg darált dió
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál kókuszolaj

Felaprítjuk az aszalt barackot és szilvát, majd egy lábasba rakjuk a mazsolával és aszalt vörösáfonyával együtt. Ráöntjük a mézet, narancs levet,a mandula és a rum aromát, megszórjuk a fahéjjal, szegfűszeggel, kakaóporral, és belerakjuk a kókuszolajat is. Ezt a “kotyvalékot” nagy lángon felforraljuk, majd amint felforrt kis lángon főzzük 5 percig. Lehúzzuk a melegről és hagyjuk hűlni 20 percig, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a tojásokat, majd ugyanilyen gyorsan a szódabikarbónával elkevert darált diót. Sütőpapírral kibélelt 18cm-es tepsibe öntjük és 150 fokon sütjük 1 órát (vagy amíg kiállja a tűpróbát). Hagyjuk teljesen kihűlni felszelés előtt (legalább 2 óra), de másnap a legjobb, mikor már az ízek összeértek.