Sziasztok!

Vígh Gergő vagyok, 22 éves szigetszentmiklósi srác és az egyik nagy álmom, hogy a magyarországi top edzők egyike legyek és minél több emberrel megtudjam szerettetni ezt az életformát. Jelenleg a 13. kerületi Get River Fitnessben edzősködöm, aminek nagyon örülök, mert a mai edzőtúlkínálatban nagyon nehéz elhelyezkedni egy ilyen kaliberű helyen. De hogy hogyan is jutottam el idáig? Hogy megértsétek a motivációmat, mesélek magamról, egészen gyerekkoromtól.

Vígh Gergő bemutatkozás

A sport mindig is része volt az életemnek, ami szép is lett volna, ha nem így alakul, hiszen egy sportos családba születtem. Nagypapám a Magyar Ifjúsági Fociválogatott tagja volt, ahol nem másokkal rúgta a bőrt, mint Puskásékkal. Erre nagyon büszke is vagyok. Édesapám tovább vitte ezt a sporthagyományt, ő szintén futballozott, majd később edzősködött, több külföldi és hazai csapatnál. Ezek után a sport meg volt követelve nálunk is, de ez nem volt probléma, mert imádtam focizni. Eleinte kapus voltam, majd ahogy eltelt pár kapuban töltött év, éreztem, hogy nekem kint, a pályán van a helyem. Szerettem cselezni, jól átláttam az eseményeket, ezért középső középpályást játszottam. Imádtam ezt a posztot, csak számomra volt egy kis probléma ezzel a poszttal még pedig az, hogy rengeteget kellett futni, helyezkedni a játékkal és ezt az ízületeim nem bírták, így elég hamar, már 14 évesen abba kellett hagynom ezt a csodás sportot, ami annyit jót adott nekem...

Vígh Gergő bemutatkozás

A képen Szigetszentmiklós U-13-as csapat, ahol már középpályásként játszottam...

Utána nagyon rossz volt. Nem tudtam, mit kezdjek magammal, így bandázni, dohányozni, bulizni kezdtünk a haverokkal. Ekkor nyolcadikos voltam és akkor ez rohadt jó érzés volt! Legalábbis nekem az volt... majd jött a középiskola, ami a változás szelét hozta magával, és ahonnan megváltozott az életem. Ezt az egyik osztálytársamnak köszönhetem, mert ő volt az, aki először vitt le edzeni a környéki konditerembe, ami egy Atlas gépparkkal felszerelt kisebb terem volt. Akkoriban nem volt több célom, csak egy kis súlyt akartam felszedni, mert a sportnak és a genetikámnak köszönhetően elég vékony gyerek voltam, amin változtatni akartam. A testépítésről és izomfejlesztésről legközelebb mesélek.