Sziasztok!

Az előző részben addig jutottam, hogy elkezdtem konditerembe járni. Most a kezdeti bakikról, tanulságokról fogok írni, illetve mutatok nektek a cikk végén pár képet a kezdeti formámról. Szerintem ne hagyjátok ki, hátha magatokra ismertek, illetve tanultok a hibáimból! :)

Vígh Gergő

                                                    Kb. 2 év után

Mivel az volt az elhatározásom, hogy felhízlalom magam, (ekkor olyan 62kg és 182cm körül lehettem) az volt az első nagy problémám, hogy fogalmam sem volt az edzéssel együtt járó helyes étkezésről, így hát neki is álltam magamba tömni mindent, amit csak tudtam. Visszagondolva elég vicces volt a tömegnövelésem, csak hogy jót nevessetek ti is, leírom az akkori edzés utáni vacsorámat:

  • kb 5 szelet mézeskenyér,
  • felvágott,
  • túró és még amit pluszban édesanyám elkészített az nap.

Itt még igen messze jártam a tudatos életmódtól, de a túlzott kalóriabevitelnek mégis csak voltak előnyei, hiszen a kilók szépen jöttek fel elég hirtelen, amitől csak még lelkesebben edzettem.

Osztálytársammal heti 5-ször jártunk le a terembe, csak egyre többször fordult elő, hogy nem tudtunk egy időbent lent lenni, ezért ilyenkor magamra, meg arra a kevés tudásomra hagyatkoztam,  amit eltanultam. Viszont így már változott a helyzet. Úgy voltam vele, ha már többször edzek egyedül, mint az osztálytársammal, keresek egy közelebbi termet, mert az mégis csak kényelmesebb. Új kezdet volt ez. Mivel "magamra voltam hagyva", így muszáj voltam a dolgok után olvasni, hogy jobb és jobb edzést tartsak magamnak.

Eleinte nem ismertem a testépítőoldalakat, könyveket, újságokat, amikből pedig rengeteg információt lehet kinyerni, ezért pl. a fehérje shakek fontosságáról és a különböző vitaminok szerepéről sem tudtam. Az edzős videókból, amiket a shop.builder Body builder TV(BBTV) című műsorából tanultam meg, pl. hogy nem feltétlen a nagy súly mozgatása a lényeg edzésnél, mivel tönkre mehetnek az izületei az embernek és nagyon sok segédizmot kapcsol be a mozdulatba. Ez a tanács azért volt fontos, mert imádtam nálam sokkal nagyobb súlyokkal dolgozni, hogy még nagyobb legyek, így pl. a nyakból nyomást, volt, hogy 60kg-mal, hátazásnál a nyak mögé húzást 100kg-mal csináltam. 

Egy éve edzettem, mikor sikerült befektetnem életem első tömegnövelőjébe, kreatinjába és multivitaminjába, ami fantasztikus élmény volt, hiszen ilyenkor kezdtem el odafigyelni a táplálkozásomra, arra, hogy mit mikor szedjek be, mikor igyak meg. Legyőzhetetlennek éreztem magam és még nagyobb motivációval álltam az edzésekhez. Ebben az időszakban sikerült egy hónap alatt 5kg-ot híznom, ami fantasztikus eredmény volt. Amit tudtam, az mind a különféle internetes cikkekből, edzősvideókból származott, amikből folyamatos motivációt és tudást nyertem. Teltek a hónapok és már kezdett megfogalmazódni bennem a gondolat, hogy ebben a sportágban kell elhelyezkednem. Erről viszont majd legközelebb mesélek, addig is, ahogy ígértem, pár kép a kezdetekből:

Vígh Gergő

Vígh Gergő

Vígh Gergő