Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mészáros Dániel: A faterom a példaképem. Kell ennél több?

Sziasztok! Mészáros Dániel vagyok, 24 éves és személyi edző. Nekem a legelső ember, aki felkeltette érdeklődésemet a testkultúra fejlesztésben, az a faterom volt. Kisgyerekként mindig láttam ahogy otthon nyomta a fegyencedzés-szerű gyakorlatokat. Volt, hogy a széket használta vagy az ágy szélét, amikor tricepsz gyakorlatokat csinált. Mindig is csodáltam a fizikumát. Szó szerint mindig ki volt pattintva, bár az izom tömege miatt mindig panaszkodott. De mindig meg volt a kockahas és a jól formált deltái, formás mellkas. Nyilván, az ember apja sokaknak példakép, így elhatároztam, hogy úgy kipattintom magam, ahogy csak lehet. Mégis csak meg kell mutassam apunak, milyen kemény gyerek is vagyok én. Szerettem volna a tökéletes testet összerakni. Fater ezen a képen 58. A testéről nem mondanád meg. Jó-jó, tudom, hogy sokat számít a genetika, de ha nincs célod és motivációd, akkor teljesen mindegy, mit örököltél a szüleidtől.

Az első terem, ahova jártam, Csepelen volt. Egy lepukkant szocializmusból visszamaradt konditerem. Az első benyomásom az volt, hogy mindjárt összedől az egész. Repedező vakolat a mennyezeten, ősrégi gépek, amikkel valószínűleg nem sokan találkozhatnak ma már fittnessz termekben és kötelező elemként a régi gyúrós képek, a múlt legnagyobb testépítőivel. Viszont az tetszett a mai konditermekhez képest, hogy ott tényleg nem volt helye a kényes puccos seggeknek. Ott kőkemény gyúrás ment. Ez volt a hely, ahol elkezdődött a fizikumom fejlesztése. Az alapok elsajátítása baromira nem ment  könnyen. Emlékszem, még tanultam hogyan kell tolódzkodni és egyszer sem bírtam a testemet se fel, se le mozdítani. Baromi vicces látványt nyújthattam erőlködés közben, de ez ezzel járt. Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy milyen szisztéma szerint kell csinálni. Kicsit el voltam veszve és nem tudtam hol is kezdjem. Amit tudtam azt próbáltam nagyobb súlyokkal végezni és közben figyeltem mások edzését és elkezdtem kipróbálni őket. Nagyjából az alapgyakorlatok végzésével edzettem elég sokáig. Ekkor már megtanultam, hogy a legfontosabb az alapgyakorlatok helyes kivitelezése a legfontosabb, ha nagy izomtömeget szeretnék felpakolni.

3 Tovább

Bicepsz karhajlítás állva, kétkezes rúddal

Benji ma megmutatja, hogyan kell helyesen elvégezni a bicepsz karhajlítást állva, kétkezes rúddal, mert sokan nem tudják helyesen megcsinálni a gyakorlatot. Korábbi videóinkat itt érheted el:

1 Tovább

Gyümölcskenyér: glutén-laktóz-cukor mentes, paleo (Pocak Panna receptje alapján)

18cm-es tortaformához vagy tepsihez

  • 20 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg görög mazsola
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 10 dkg aszalt sárgabarack

(itt megjegyezném, hogy bármilyen aszalt gyümölcs felhasználható!)

  • 1 dl méz
  • 80 ml Amaretto likőr)én mandula aromát használtam (mivel nem fogyasztok soha alkoholt, így nem is szeretek vele dolgozni)
  • 1 teáskanál rum aroma
  • 1.5 narancs kifacsart leve
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál szegfűszeg
  • 1.5 evőkanál Holland kakaópor
  • 2 tojás
  • 16 dkg darált dió
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál kókuszolaj

Felaprítjuk az aszalt barackot és szilvát, majd egy lábasba rakjuk a mazsolával és aszalt vörösáfonyával együtt. Ráöntjük a mézet, narancs levet,a mandula és a rum aromát, megszórjuk a fahéjjal, szegfűszeggel, kakaóporral, és belerakjuk a kókuszolajat is. Ezt a “kotyvalékot” nagy lángon felforraljuk, majd amint felforrt kis lángon főzzük 5 percig. Lehúzzuk a melegről és hagyjuk hűlni 20 percig, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a tojásokat, majd ugyanilyen gyorsan a szódabikarbónával elkevert darált diót. Sütőpapírral kibélelt 18cm-es tepsibe öntjük és 150 fokon sütjük 1 órát (vagy amíg kiállja a tűpróbát). Hagyjuk teljesen kihűlni felszelés előtt (legalább 2 óra), de másnap a legjobb, mikor már az ízek összeértek.

0 Tovább

Hogyan használjuk helyesen a Peck-Deck gépet a mellizom kivégzéséhez?

Ma egy viszonylag egyszerűnek tűnő gyakorlatot hoztunk nektek, mert tapasztalataink szerint, ezt a gyakorlatot is sűrűn elrontják. Tegnapi cikkünkben olvashattatok az előfárasztásos módszerről, ahol a mellet hoztam példának, így remélem instant segítséget nyújt a helyes végrehajtáshoz, a mell előfárasztása peck-deck gépen.

0 Tovább

Pető Benjámin: Az egyetemi évek alatt kikupálódott a testem

Pető Benji története folytatódik, újabb tanulsággal bővül a tapasztalatlista. Aki lemaradt volna:

  • Az első részből megtudhatod, hogyan lett a kis girnyóból már izmosodó srác.
  • A második részben Benji bevallja, mint sokan, ő is autodidakta módon tanult meg edzeni. Elmeséli azt is, hogyan hajszolta túl magát. 

Elköltöztem, elkezdtem az egyetemi képzést, de a gyúrást azért folyattam. Sőt, idővel a suli helyett a teremben edzettem, majd bevásároltam, főztem, ettem és újra edzettem. A matekfüzet mellett faltam a csirke húst, a fehérje sékemet a ZH-kon kortyolgattam, no meg, matek gyakon ropogtattam a puffasztott rizst. Nem érdekelt hol vagyok, már tudtam, hogy a kaja nagyon fontos, ezért ettem, ahol rámjött. Hétvégente anyu tárazta be nekem az ételt. 2 kg kész- és 3 kg nyers csirke, hogy ehessek a kövi héten, hétvégén meg újra habzsidőzsi az ősökkel. Osztályelső ugyan nem voltam, de idővel ment az egyetem is, még tanulmányi ösztöndíjat is kaptam.

Az egyetemi évem 3. félévében felvetődött bennem, hogy tanulás mellett meg kellene csinálnom a személyi edző sulit. Nem volt sok időm, így annyira nem foglalkoztatott végül a dolog, nyomtam az egyetemet meg az edzést. Az akkori kondimban, Győrben, Boros Bálint volt, aki segített fejlődni, ő volt abban a kondiban az edző. Nagyon sokat tanultam tőle, mivel ő testépítő versenyeken indult és nagyon képben volt a dolgokkal. Sokat beszélgettünk, amiből mindig tanultam valami apróságot, amivel jobbá tehetem az edzéseim és tovább tudtam fejleszteni a fizikumom. Vele találtuk ki, hogy miben is kéne versenyeznem, hogy mennyi idő alatt érnénk el a célom, segített a táplálkozásban, és az edzéstervezésben, a szabadidejében pedig ott volt és segített a gyakorlatok kivitelezésében. Segített beszerezni a táplálékkiegészítőket áron alul, ami akkor nekem diákként sokat jelentett anyagilag.

Sok praktikát és edzésmódszert is tanultam tőle, amik - mint később a suliba is kiderült - Weider-féle alapelvek. Arra határozottan emlékszem, hogy ő magyarázta el nekem, hogy mi is az az előfárasztásos sorozat. Ezt akkor alkalmazzuk, ha gyengék a segédizmaink. Elmagyarázom. Ha például fekvenyomást végzel mellre (célizom, vagyis az izom, amit célzottan fejleszteni akarsz), akkor van, hogy bizonyos ismétlésszám után elfáradnak a segédizmok. Például mellizomnál a tricepsz vagy a váll és kénytelen vagy abbahagyni a gyakorlatot, anélkül, hogy a célizmot valóban sikeresen kivégeznéd és hatkonyan terhelnéd. Ilyenkor jön képbe az előfárasztásos módszer. Ez azt jelenti, hogy ebben az esetben a mellet előfárasztjuk egy peck-deck gépi tárogatással. Azért célszerűbb gépen, mert így jobban ki tudod kapcsolni a segédizmokat a mozgásból, és kellő sorozat után neki láthatsz az összetett gyakorlatnak, ezzel kivégezve a melled. Azt hiszem, kimondhatom, hogy Bálint volt az aki elindított ezen a pályán, és motivált annak érdekében, hogy jobb akarjak lenni saját magamnál a tegnaphoz képest. Köszi Bálint <3

0 Tovább

Kell a test!

blogavatar

Testedzéssel, életmóddal foglalkozunk.

Like!

KÖVESS!